Ø-pas

Ø-passet

Ø-passet er en lille folder, der ligner et pas og præsenterer 38 danske øer med færgeadgang.
I ø-passet vises hver ø med et kort, et foto, faktaoplysninger, lidt om hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode, der viser hen til øens egen hjemmeside. I en hvid cirkel på den enkelte øs opslag kan turisten fra en plade på havnen eller færgen gnide en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle på ø-mærker. Denne gimmick er turisterne glade for og konkurrerer gerne med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Ø-passet er  i regi af et turismeprojekt hos Ø-sammenslutningen udviklet i 2016 af Britta Leth, oprindelig med 35 øer. Med støtte fra Landdistriktspuljen blev det videreudviklet i sit eget projekt i 2017-18, bl.a. med en tysk/engelsk udgave og flere øer.

Hvordan får man fat i et Ø-pas??

Man kan finde det på de fleste ø-færger eller turistkontorer på de øer, der har et sådant, så længe lager haves. Her er det ofte gratis.

Sammenslutningen af Danske Småøer har overdraget ø-pas-konceptet til Landdistrikternes Fællesråd, som siden 1. februar 2018 administrerer  og videreudvikler ø-passet.

Du finder mere information og en liste over forhandlere af ø-passet på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside her:
Læs mere om Ø-pas

Ø-pas inspiration

Ø-passet har på VisitDenmarks platform sin egen side. Se den her.

På Facebook-profilen Ø-hop med ø-pas er der insipration til øbesøg og indtryk fra andre ø-gæster.

På Facebook Ødysséen- en rejse i ø-riget kan man finde små, fine film fra øerne.

På Instagram kan du følge Oehopperne og finde inspiration til dit næste ø-besøg.