Ø-pas

Ø-passet

Ø-passet er en lille folder, der ligner et pas og præsenterer 38 danske øer med færgeadgang.
I ø-passet vises hver ø med et kort, et foto, faktaoplysninger, lidt om hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode, der viser hen til øens egen hjemmeside. I en hvid cirkel på den enkelte øs opslag kan turisten fra en plade på havnen eller færgen gnide en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle på ø-mærker. Denne gimmick er turisterne glade for og konkurrerer gerne med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Ø-passet er  i regi af et turismeprojekt hos Ø-sammenslutningen udviklet i 2016 af Britta Leth, oprindelig med 35 øer. Med støtte fra Landdistriktspuljen blev det videreudviklet i sit eget projekt i 2017-18, bl.a. med en tysk/engelsk udgave og flere øer.

Hvordan får man fat i et Ø-pas??

Man kan finde det på de fleste ø-færger eller turistkontorer på de øer, der har et sådant, så længe lager haves. Her er det ofte gratis.

Sammenslutningen af Danske Småøer har overdraget ø-pas-konceptet til Landdistrikternes Fællesråd, som siden 1. februar 2018 administrerer  og videreudvikler ø-passet. De kan kontaktes på oepas@landdistrikterne.dk eller tlf:  6131 3636, hvis du vil vide mere om ø-passet.

Ø-passet online:

Ø-passet findes på dansk samt i en udgave på tysk/engelsk. Se dem online her:
– Dansk: Ø-pas
– Deutsch/English: Inselpass/Island Passport

Ø-passet har på VisitDenmarks platform sin egen hjemmeside: www.oepas.dk. Her præsenteres dels ø-passet og dels de øer, der er med i passet. Der er her således en samlet præsentation af det danske ørige, og turisterne kan her finde oplysninger om den enkelte ø og turistprodukter på øen.

Dansk Ø-feries hjemmeside www.danskoferie.dk kan man se tilbud fra flere af øerne, og herfra kan ø-passet bestilles mod ekspeditionsgebyr.

Facebook-profilen Ø-hop med ø-pas er der insipration til øbesøg, indtryk fra andre ø-gæster og ind i mellem konkurrencer, hvor man kan vinde forskellige ø-oplevelser.

På Facebook Ødysséen- en rejse i ø-riget kan man følge deres rejse i små fine film.

Ø-pas 2017-18, projekt og effekt:

Ø-passet tog virkelig fart i 2017-18 med Sammenlutningen af Danske Småøers projekt Øerne på turismelandkortet: Ø-PAS 2017

Læs mere om projektet og find projektrapporten her: Øerne på turismelandkortet: Ø-pas 2017