Markedsføringsmateriale

Det trykte markedsføringsmateriale har stadig en stor værdi i turismebranchen – på trods af at en stor del af markedsføringen foregår på Internettet.

Tryksagerne er bl.a. egnede, når man laver kampagner. Vil man i en periode skabe opmærksomhed om et produkt eller en/flere virksomheder, så kan det trykte markedsføringsmateriale være effektivt til at nå en målgruppe.

Tryksagerne kan have forskelige formål og forskellige udtryk:

Go-card er et reklamebåret, gratis postkort. Med et Go-card placeret på f.eks. campingpladser, tankstationer og turistbureauer kan ø-virksomhederne nå ud mange potentielle kunder – med et kort (reklame-)budskab. Go-card er et moderne medie, der er egnet til distribution på steder, hvor der kommer mange mennesker.

Med en mere traditionel folder (pjece) kan man få flere informationer med. Folderen er egnet til distribution med post og til udlevering, f.eks. på et turistbureau. Den potentielle kunde kan med en folder få information nok til at kunne planlægge en tur til øen.

Sommetider er det muligt at få markedsføring med som et indstik i et andet produkt. Mange fødevareproducenter fra småøerne tager til markeder og messer. Bosætningsgrupper tager også til messer o.l., og nogle øer har større selvstændige kampagne-events, f.eks. Fejøs ”Pæreskuderne i Nyhavn”. Kan man få et indstik lagt ved nogle af produkterne ved sådanne begivenheder, så kan man nå en interesseret målgruppe.

Et produktblad er typisk et enkelt A4-ark med en præcis beskrivelse af et produkt. En pakkerejse eller et ophold med flere elementer kan være et produkt, der beskrives på den måde. Målgruppen er typisk professionelle kunder (busselskaber, rejsearrangører, organisationer osv.)

Mere info

I samarbejde med en række turisme-virksomheder på småøerne har vores ø-turismeambassadør i 2014-15 udarbejdet forskellige typer af markedsføringsmateriale. Se nogle eksempler her:

Produktblade:

Folder/Produktblad (for virksomheder på Endelave): Læs mere her (Pdf-fil)

Folder/Produktblad (for virksomheder på Mandø): Læs mere her( Pdf-fil)

Produktblad (specielt for lejrskoleophold på Mandø):  Læs mere her (Pdf-fil)

Folder/Produktblad (for virksomheder på Tunø): Læs mere her (Pdf-fil)

Indstik:

Indstik til ”Æbleposer” (i f.b.m. Fejøs ”Pæreskuderne i Nyhavn”   Læs mere her (Pdf-fil)

Go-card/flyer:

Flyer (A5 format): Læs mere her (Pdf-fil)

Go-card (for virksomheder på Årø): Læs mere her (Pdf-fil)