Ungdoms-ølejr på to sprog

Ungdomslejr i Finland i sommeren 2022!

Er du ung, øbo og frisk på et eventyr i den finske skærgård?

Til sommer er der ø-lejr i den finske skærgård for unge øboere fra Danmark, Sverige og Finland.

Formålet er at sætte unge øboere fra de tre lande stævne, og give dem mulighed for at mødes om aktiviteter i naturen. Idéen er at lade unge finde sammen i et fællesskab, der handler om at stamme fra mindre øer og skandinavisk sprog – alt sammen i rammerne af en ny ø-oplevelse i den finske natur.

Hvem er det for?

Lejren er for unge i aldersgruppen fra 12 og 15 år, som bor på en af de 27 småøer i Danmark, og for unge fra mindre øer i Sverige og Finland. Der er otte pladser til danske unge, og der må gerne komme flere fra én ø.

Hvor er det henne?

Lejren foregår på skærgårdsøen Brännskär ud for Åbo i Finland. Brännskär er et mekka for outdoor-aktiviteter i den finske natur. Det er virksomheden ’Living Archipelago’, der siden 2011 har tilbudt aktiv ferie på skærgårdsøen, som er vært for lejren. Se mere på www.livingarchipelago.fi

Hvad skal der ske?

Sprog og kultur er temaerne for lejren – og det kommer helt af sig selv når 24 unge fra tre lande mødes. Sproget på lejren bliver dansk og svensk. Derudover vil der være outdoor-aktiviteter fx sejlads, klatring, kajak, bueskydning og bålhygge.

Hvornår er det?

Dato: 25/6 – 1/7 2022.

Lejren foregår over 5-6 dage med afrejse fra Danmark den 25. juni og hjemkomst den 1. juli 2022.

Vi tager med toget til Stockholm og med natfærgen derfra og til Åbo (Turku). På færgen møder vi de svenske deltagere.

I Åbo møder vi de finske deltagere og tager samlet ud til Brännskär med bus og båd et par timer fra Åbo.

Hvad koster det?

Det koster 780 kr. pr. ung. Her i er inkluderet rejse fra København til/fra Finland, forplejning og lejrophold med aktiviteter. Den unge skal selv arrangere og betale rejsen til København.

Derudover har projektet  modtaget midler fra Nordplus under programmet ’Nordplus Nordic Language’.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Der er plads til 8 unge fra Danmark på lejren. Der er tilmelding efter princippet ”først til mølle”. Herefter laves en venteliste.

Hvis der er to unge, fx fra samme ø, der gerne vil følges ad må I gerne tilmelde jer sammen. Så tager vi hensyn til det, når vi fordeler pladserne.

Tilmeld dig hos Sammenslutningen af Danske Småøer på sekretariatet@danske-smaaoer.dk

Der er tilmeldingsfrist d. 15/2 2022.

Tilmeldingen er først gældende når vi har modtaget deltagergebyret på 780 kr på Sammenslutningen af Danske Småøers konto i Fynske bank:

Reg. 0860  konto. 3531040057

HUSK at skrive navn på deltageren samt Nordplus ved overførslen.

Mere info? Har du eller dine forældre spørgsmål, er I også velkomne til at ringe på tlf. 62513993.

Mød den danske lejrleder 

Der deltager to danske voksne på hele turen.

  • Ann-Mai Hansen er den danske lejrleder, og hun er også med til at planlægge indholdet sammen med den finske og svenske lejrleder.
  • En voksen medhjælper  fra Danmark deltager også i lejren.

Der er indhentes børneattester fra alle voksne, der deltager i lejren.

Ann-Mai, lejrleder

Mit navn er Ann-Mai Hansen.

Jeg er 37 år og bor på Fejø. Jeg er født og opvokset på Fejø, men har i 15 års tid boet i og omkring København, inden jeg for tre år siden flyttede retur til mit barndomshjem med familien. Til hverdag arbejder jeg som gymnasielærer, og i min fritid er jeg bl.a. spejderleder og bruger meget tid på udeliv i skov og natur. Tidligere har jeg også arbejdet som klubkoordinator i øens juniorklub og været underviser i primitivt friluftsliv.

Jeg glæder mig rigtig meget til en oplevelsesrig tur sammen med nogle glade og spændte unge mennesker. Mit håb er, at vi både kan få skabt nye og varige venskaber, og samtidig få udvidet vores kulturelle horisont. Og ikke mindst få delt nogle erfaringer om det at være ung og bo på en ø på tværs af landegrænser.

Du er velkommen til at kontakte Ann-Mai, hvis du har spørgsmål til lejren på tlf 27 31 39 93 eller mail am.postkasse@gmail.com

Projektet er støttet af midler fra Nordplus under programmet ’Nordplus Nordic Language’.