Fødevarenetværk på småøerne

Sammenslutningen af Danske Småøer har igangsat en indsats for fødevareproducenter og spisesteder på småøerne

I første omgang har opgaven været at afdække om der er ønske om et nyt fødevarenetværk på tværs af småøerne og undersøge, hvad formålet med et netværk skulle være.

  • Hvordan kan øernes fødevareproducenter inspirere hinanden?
  • Kan fælles markedsføring af deres produkter give værdi for alle parter?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver undersøgt i et aktuelt projekt.

Initiativet til fødevarenetværket udspringer blandt andet af resultaterne af den landbrugsundersøgelse, som Ø-sammenslutningen lavede i 2022, samt gentagne forskellige henvendelser fra fødevareproducenter til Ø-sammenslutningen over årene med et ønske om at samarbejde på tværs af småøerne.

Indsatsen er skudt i gang med et webinar den 11. juni 2024. (Webinaret kan genses via linket i højre side).

Seminar i oktober 2024

Til efteråret samler vi igen aktører fra småøerne til et seminar på Bygholm Landbrugsskole.
Det foregår den 28.-29. oktober.
Seminaret er for fødevareproducenter og spisesteder på de 27 danske småøer.

Program: Scroll ned for at se programmet.

Pris: Det koster 150 kr. pr. person at deltage i seminaret.

Tilmelding og betaling: Du kan tilmelde dig via linket her: Seminar om fødevarer. Tilmelding

Sidst frist for tilmelding er den 11. oktober!

Kontakt: Hermann Kragh Hare er projektleder og kan kontaktes på  projekt@danske-smaaoer.dk eller på tlf. 2728 8726

Projektet er støttet med midler fra Landdistriktspuljen.

PROGRAM (foreløbigt)
Seminar for fødevareproducenter og spisesteder på de 27 danske småøer
Den 28. og 29. oktober 2024

MANDAG:

Kl. 12-13 Frokost og indkvartering
Kl. 13 Velkommen og rammesætning v. Kirsten Sydendal, formand for Ø-sammenslutningen
Kl. 13.15 Præsentationsrunde (2-5 min. pr. deltagende virksomhed)

Kl. 14.15-14.45 Hvordan bruger du ø-fortællingen bedst i markedsføringen?
Kl. 14.45-15.15 Distribution og afsætning – udfordringer og muligheder

Kaffe og kage.

Kl. 15.30-16.15 Vælg dig ind på et af tre spor:

  • Market gardening – er det fremtidens fødevareproduktion på småøerne?
  • Fødevaregodkendelse og mærkning af fødevarer
  • Succesfulde events, pop-up-cafeer og -arrangementer – forlæng sæsonen og se nye forretningsmuligheder

Kl.16.30-17.00 Oplæg fra LAG Småøerne ved Anja B. Knudsen
KL. 17.00-18.00 Netværk

Kl.18.30 Spisning
Kl.19.30 Inspirationsoplæg og smagsoplevelser ved Restaurant Omkring fra Endelave m.fl.

TIRSDAG:

Kl. 7.30-8.30 Morgenmad
Kl. 8.30 Godmorgen og opsamling. v. Hermann Kragh Hare
Kl. 8.45 Workshop – fødevarenetværket fremadrettet

Frugt og kaffe

Kl. 10.30 Oplæg ved FOOD, Food Organisation of Denmark ved Pelle Andersen
Kl. 11.15 Drøftelser v. Hermann Kragh Hare

  • Eventuelt fælles distribution af et Småø-mærke
  • Interesse for fælles stand på Madens Folkemøde, Kulinarisk Sydfyn og andre messer

Kl. 12.15 Fælles afrunding og opsamling v. Hermann Kragh Hare

Kl.12.30 frokost og tak for nu

Du kan se en optagelse af webinaret fra den 11.6.2024 her: